## Agenda - Draft

## Seattle Water Supply System Operating Board (OB)

• **Date:** June 6, 2024

Time: 10:00am - 2:30pmFormat: In-Person Only

• Location: Cedar River Watershed Education Center (17905 Cedar Falls

Rd SE, North Bend)

#	Min	Time	Торіс	Person	Board Action Requested
1	5	10:00- 10:05am	Welcome, Roll Call & Announcements	OB Chair Alex Chen - SPU Water Line of Business & Shared Services Deputy Director	n/a
2	5	10:05- 10:10am	<ul> <li>Agenda/Minutes</li> <li>2a. Review and approve May 9, 2024 meeting minutes (Att. 2a)</li> <li>2b. Review and approve June 6, 2024 meeting agenda (Att. 2b)</li> </ul>	OB Chair Alex Chen	Review & approve
3	15	10:10- 10:25am	Old Business • 3a. 2025-2030 (6-Year) CIP - Part 4: Conclude discussion of the annual Capital Improvement Plan. Part 4 will cover the final questions from the Operating Board. (Att. 3a)	Julie Crittenden - SPU Water Planning & Program Mgmt - Division Director	Vote on annual review completion
4	30	10:25- 10:55am	New Business  • 4a. Watershed Management Program Overview: Overview of SPU's watershed management program, which includes watershed protection, natural resource management, public & cultural programs, and operations. (Att. 4a)	Amy LaBarge - SPU Watershed Management Division Director	Input & questions
	30	10:55- 11:25am	• 4b. Habitat Conservation Plan Overview & Sockeye Hatchery Update: Overview of the HCP program including 2023-2024 activities and finances. Also an overview of the sockeye hatchery program. (Att. 4b)	Michele Koehler - SPU Aquatic Resources & HCP Program Manager	Input & questions
5	15	11:25- 11:40am	<ul> <li>Executive Summaries &amp; Other Business</li> <li>Water Consumption from Watersheds vs. Rate studies (Att. 5a)</li> <li>Water supply update (Att. 5b)</li> <li>Current water supply information found here:         <ul> <li>http://www.seattle.gov/util/MyServices/Water/WaterSupply/index.htm</li> </ul> </li> <li>Next OB mtg:         <ul> <li>July 11, 2024: Hybrid; Mercer Island Community Center; 1-3pm</li> </ul> </li> </ul>	OB Chair Alex Chen	n/a
6	5	11:40- 11:45am	Good of the Order & Adjourn Official Meeting  • OB members provide brief updates on issues related to OB business	• All	n/a

#	Min	Time	Торіс	Person	Board Action Requested
7	30	11:45am- 12:15pm	Lunch  ● Boxed lunches	n/a	n/a
8	135	12:15- 2:30pm	<ul> <li>Tour Cedar River Watershed: Detailed schedule below:</li> <li>12:15-12:25 (10 min) - Exhibit Hall at the Cedar River Watershed Education Center (orientation)</li> <li>12:25-12:30 (5 min) - Transition to 12-passenger vans</li> <li>12:30-12:45 (15 min) - Drive to Chester Morse Reservoir Shelter</li> <li>12:45-1:15 (30 min) - Chester Morse Reservoir Shelter (discussion)</li> <li>1:15-1:25 (10 min) - Drive to Masonry Dam</li> <li>1:25-1:55 (30 min) - Masonry Dam (discussion)</li> <li>1:55-2:05 (10 min) - Drive to Cedar Falls Waterfall</li> <li>2:05-2:20 (15 min) - Cedar Falls Waterfall (short walk, photo op)</li> <li>2:20-2:30 (10 min) - Drive back to Education Center</li> </ul>	• Amy LaBarge - SPU Watershed Management Division Director	Input & questions